Tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen

Tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen

21 december 2021 Uit Door Ilonka

Ben jij graag iemand die op vakantie gaat met het vliegtuig? En ga je ook vaak met het vliegtuig op vakantie? Alleen vind je het vinden van goedkope vliegtickets maar moeilijk. Dat kan! Er zijn verschillende manieren hoe je goedkopere vliegtickets kunt krijgen. Hier zijn een aantal tips voor het bestellen van vliegtickets.

1. Boeken op een bepaalde dag

Wanneer je op vakantie wilt met het vliegtuig is het verstandig om vliegtickets te boeken op een bepaalde dag. De vluchten zijn op bepaalde dagen goedkoper. Ook ligt het eraan of je boekt in de ochtend, middag of avond. De vluchten zijn op dinsdagavond het goedkoopst.

2. Boek niet op bepaalde dagen

Wanneer je gaat boeken is het ook belangrijk om te kijken wanneer je gaat boeken. Op een bepaalde tijd zijn vluchten duurder dan op het andere moment. De duurste dag om vliegtickets te boeken zijn vrijdagavonden. Dit komt omdat het, het einde van de werkweek is en het begin van het weekend. Hierdoor hebben ouders vaak de tijd om erbij stil te staan. Echter maakt het je reis onnodig duurder.

3. Vertrekdatum en terugreisdatum

Wanneer je vliegtickets gaat boeken, moet je een vertrekdatum en terugreisdatum invullen. Op deze basis wordt je prijs bepaald worden. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de vertrekdatum en terugreisdatum. Dit kan veel verschillen in prijs. De goedkoopste vertrekdatum is woensdag. De goedkoopste terugreisdatum is op dinsdag. Dit geldt alleen voor binnenland. Wanneer je in het buitenland woont en van Nederland naar huis teruggaat, is het het beste om op woensdag terug te vliegen.

4. Vliegtickets loskopen van je verblijf

Vele mensen kopen vliegtickets gebonden aan hun verblijf. Dit wordt vaak duurder gemaakt omdat er een vervoersmiddel voor je wordt geregeld om naar je verblijf te komen. Wanneer je je vliegtickets loskoopt van je verblijf kun je het beste een taxi pakken. Hierdoor kom je uiteindelijk op veel minder kosten uit. Je hoeft echter alleen een taxi te regelen op het vliegveld in het land waar je aankomt.

5. Check prijzen van andere luchthavens

De prijs van een vliegticket wordt ook bepaald vanuit de luchthaven waar je vertrekt. Wil je bijvoorbeeld vliegtickets Istanbul of vliegtickets Turkije kopen, kun je kijken naar verschillende vertrekhavens. Het kan namelijk zijn dat wanneer je vanuit Schiphol vertrek vliegtickets Istanbul of vliegtickets Turkije koopt, de vliegtickets Istanbul of vliegtickets Turkije duurder zijn dan wanneer je vliegtickets Istanbul of vliegtickets Turkije koopt en je als vertrekhaven Eindhoven hebt. Kijk ook naar de mogelijkheid voor het buitenland vliegtickets Istanbul kunnen bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf goedkoper zijn, dan van Schiphol.