Reis door eigen land opzoek naar de leukste uitjes

Reis door eigen land opzoek naar de leukste uitjes

23 mei 2022 Uit Door Ilonka

Ben je van plan om aankomende vakantie een aantal leuke uitjes te gaan doen met je kinderen? Dan hebben wij een aantal leuke uitje op een rijtje gezet. De uitjes zijn te bezoeken in verschillende steden door heel Nederland. We beginnen met de hoofdstad van ons land, Amsterdam.

Leuk om te doen in Utrecht

Het Nationaal Bomenmuseum in Doorn is de grootste boomgaard van Nederland. Heerlijk om daar met je kinderen en kleinkinderen heen te gaan! U kunt er eindeloos ronddwalen en genieten van duizenden bijzondere bomen, boomreservaat en vijvers. Voor de echte detective zijn er twee uitdagende missies. De  boomhut met uitkijktoren is niet alleen een fijne speeltuin voor kinderen, ze kunnen er ook nog veel leren. Ze kunnen dan lekker los in de prachtige natuurspeeltuin. Kijk regelmatig in de museumagenda voor extra activiteiten voor de kinderen. Heb je altijd al op onderwateravontuur willen gaan? De safariboot De Blauwe Bever vaart tussen Rhenen en Wageningen  naar prachtige rivieroevers en natuurgebieden. Passagiers kunnen zich onderdompelen in de natuur met een ervaren gids. Speciaal voor kinderen zijn er piratentochten met Kapitein Haak, natuurlijk een plek om verborgen schatten te zoeken. Ze kunnen zich ook aansluiten bij de afgeleide professor Speurneus, die interessant lesgeeft over de natuur.

Gebeurt er tijdens het spelen of tijdens het rijden iets vervelend waarbij iemand letsel oploopt? Dan is het slim om een letselschade advocaat Utrecht in te schakelen. Natuurlijk is het afhankelijk van de plek waar je bent. Als er iets in Enschede gebeurt, schakel dan een letselschade Enschede advocaat in.

Leuk om te doen in Amsterdam

Een heel leuk museum en ook een aanrader voor jonge tieners, is het Nemo Science Museum. Dit is geen normaal museum waar je niets mag aanraken. Integendeel, hier kunnen kinderen  experimenteren en alles proberen wat ze lekker vinden. Ze leren  ook veel zonder het te beseffen, dus dat is mooi meegenomen. Het is ook een heel interessant en leerzaam museum voor jou als ouder. Je zult hier zeker  een paar uur doorbrengen. Houdt uw kind van spannende en enge verhalen? Dan mag een bezoek aan de Amsterdam Dungeon niet ontbreken. Dit is een interactieve tour waarbij je tijdens een optreden wordt meegenomen  naar het donkere verleden van Amsterdam. Schrik niet als je plotseling wordt geconfronteerd met een heksenjager,  zielenverkoper of ander uitschot. Niet alleen de acteurs nemen deel aan de show, maar ook het publiek doet volop mee in de show.