Op een milieuvriendelijke manier gebruik maken van vervoer

Op een milieuvriendelijke manier gebruik maken van vervoer

2 maart 2022 Uit Door Ilonka

Er zijn erg veel manieren om gebruik te maken van het vervoer die een heel stuk minder slecht zijn voor het milieu dan de opties die iedereen niet bijna dagelijks gebruikt. Er zijn ook manieren om deze zelfde vervoersmiddelen te blijven gebruiken, maar het minder uit te laten stoten. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om een auto te gebruiken en deze auto heeft vier zitplaatsen kun je er bij na gaan dat de auto niet voor een persoon bedoeld is. Op deze manier en nog veel meer manieren kun je gemakkelijk je uitstoot verminderen. Vaak valt er ook nog geld bij te besparen wanneer je ook milieuvriendelijke opties kiest.

 

Alternatieven voor het reizen?

Wanneer je naar werk of naar school gaat, is het vooral belangrijk dat je er voor kiest om een alternatief voor auto te vinden. Dit is namelijk een van de meest uitstotende voertuigen die we momenteel voor persoonlijk gebruik gebruiken. Wanneer je ervoor kiest om te blijven rijden in een auto dan, is de makkelijkste manier om je uitstoot te verminderen om iemand die ook met de auto wilt reizen mee te nemen en te carpoolen. Op deze manier haal je de uitstoot van een persoon compleet weg en halveer je dus eigenlijk je eigen uitstoot.

 

Reizen met het ov

Nog een optie is natuurlijk om te reizen met het openbaar vervoer. Wanneer je reist met het openbaar vervoer, kan het wel duur zijn. Koop daarom niet altijd losse kaartjes maar reis met een chipkaart. Er zijn een aantal manieren om een kaart zoals deze te verkrijgen. Wanneer je een student bent kun je het aanvragen en kan het onder de juiste voorwaarden betaald worden via DUO. Wanneer je een werknemer bent, kun je een zakelijke chipkaart krijgen maar dit moet via je baas geregeld worden en als laatste kun je een persoonlijke kaart aanschaffen.

 

Het delen van een voertuig?

Je kent het vast wel, de scooters die iedereen kan gebruiken binnen de stad en dan weer neer kan zetten voor de volgende persoon. Tegenwoordig kan dit ook met auto’s zoals bijvoorbeeld car sharing Leiden. Dit betekent dat je gebruik kan maken van een auto waar andere ook gebruik van kunnen maken. Wanneer je hiervoor kiest, is het belangrijk dat je er goed op let in welke staat de auto is, en hoever je van plan bent te rijden met de auto.