Nieuw zwembad in je tuin? Dit moet je weten!

Nieuw zwembad in je tuin? Dit moet je weten!

13 januari 2022 Uit Door Ilonka

Wil je jouw tuin helemaal klaar maken voor de zomer? Wil je in het comfort van je eigen tuin lekker kunnen ontspannen in het water? Dan is het tijd voor een zwembad in de tuin! Een zwembad in de tuin is echter niet zomaar geplaatst. Er komt meer bij kijken dan je misschien in eerste instantie zou denken. Daarom lees je in dit blog alles wat je moet weten over het plaatsen van een zwembad in je tuin. 

De verschillende soorten zwembaden

Wil je een zwembad in de tuin? Dan kun je kiezen uit tal van verschillende zwembaden in uiteenlopende soorten en maten. Hierdoor lijkt de keuze enorm en dit kan overweldigend zijn. De zwembaden zijn echter grofweg te onderscheiden in twee categorieën: 

  1. Inbouw zwembaden

Inbouw zwembaden zijn zwembaden die volledig worden ingebouwd in de tuin. Dit wordt gedaan door het zwembad in te graven in de tuin. Qua afwerking heb je bij een inbouw zwembad veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een glijbaan of duikplank bijplaatsen en je kunt decoratieve elementen rondom het zwembad toevoegen. Ook kun je het zwembad afwerken met mooie tegels of een houten terras rondom het zwembad. Een inbouw zwembad is gemakkelijk af te dekken.

  1. Opbouw zwembaden 

Opbouw zwembaden zijn zwembaden die bovenop de grond van je tuin staan. De zwembaden bestaan uit een stevig, zelf op te zetten frame en een doek wat in en rondom het frame geplaatst wordt. Het opzetten van het opbouw zwembad doe je zelf en is vaak fysiek inspannend. 

Welk type zwembad past bij jou?

Welk type zwembad het beste bij je past, is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste afweging die je maakt bij het kiezen van het type zwembad, is wanneer en hoe vaak je het zwembad wil gaan gebruiken. Ga je het zwembad eigenlijk alleen gebruiken op de warmste zomerdagen? Dan is een opbouw zwembad het best geschikt voor jouw situatie. 

 

Wil je echter ook in het voor- en/of najaar gaan zwemmen en het hele jaar door baantjes kunnen trekken, of lekker kunnen ontspannen in je zwembad? Dan is een inbouw zwembad voor jou de beste keuze. Een andere belangrijke factor bij het kiezen van het soort zwembad, is op welke manier je het zwembad wil gaan gebruiken. Wil je actief zwemmen en baantjes trekken? Dan is een groot inbouw zwembad de beste keuze. Wil je echter met name lekker kunnen ontspannen in het warme water? Kijk dan eens naar een mooie jacuzzi, die zijn tegenwoordig gewoon online verkrijgbaar voor een scherpe prijs bij partijen zoals Stassar.