Houd de trucks van jouw wagenpark in de gaten

Houd de trucks van jouw wagenpark in de gaten

21 december 2021 Uit Door Ilonka

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een eigen wagenpark. Dat houdt in dat je als bedrijf zijnde op een dagelijkse basis tegelijkertijd meerdere voertuigen hebt die rondrijden vanwege het werk. Een wagenpark kan uit veel verschillende diensten bestaan. Zo is het mogelijk dat een taxibedrijf een wagenpark heeft, maar dit kan ook al het geval zijn bij een bedrijf dat bijvoorbeeld pakketten rondbrengt en bezorgd. Een wagenpark heeft qua sectoren waarin het is verwerkt dan ook een breed gebied. Voor deze bedrijven is het echter allemaal even belangrijk dat alles op de juiste manier bijgehouden zal worden. Het kan bijvoorbeeld erg waardevol zijn om als bedrijf te weten waar tijd gewonnen kan worden en op welke momenten het misschien nodig is om meer chauffeurs in te zetten. Het kan dan ook aan te raden zijn om te kiezen voor een systeem dat het wagenpark continu kan analyseren en eventueel de chauffeurs kan aansturen. 

Truck tracker 

Een truck tracker kan in die gevallen goed gebruikt worden. Met deze tracker zullen alle voertuigen dan ook gevolgd kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om uiteindelijk te zorgen voor een analyse, waardoor er voordelen in de werkzaamheden gevonden kunnen worden. Door te kiezen voor deze tracker zal je als bedrijf merken dat alles en iedereen efficiënter aan het werk zal kunnen gaan. Een tracker wordt in het voertuig geïnstalleerd, waardoor het dus mogelijk zal zijn om gedurende de dag op ieder moment te kunnen zien waar het voertuig zich precies bevindt. Hierdoor is het voor de mensen op kantoor een stuk makkelijker om chauffeurs eventueel aan te sturen of elkaar te laten ondersteunen. Zo zal je met elkaar dus een beter resultaat kunnen behalen op een dagelijkse basis. 

Functies 

De truck tracker heeft diverse functies waardoor het in jouw bedrijf bij het wagenpark allemaal een beetje makkelijker gemaakt kan worden. Door de gps in de tracker zal er bijvoorbeeld veel kosten bespaard kunnen worden op brandstof. Door de analyses en snelste routes zal je met de tracker niet alleen sneller overal heen kunnen gaan, maar hierdoor hoeven de chauffeurs ook minder afstanden af te leggen. Dankzij de tracker zal het ook mogelijk zijn om het gedrag van de chauffeurs te verbeteren. Het draaien van de motor, maar bijvoorbeeld ook de snelheid van de trucker kunnen worden gemeten dankzij de truck tracker. Bovendien kunnen alle analyses en rapporten die door de informatie kunnen worden opgesteld, gebruikt worden om zo het bedrijf met het wagenpark in het algeheel te verbeteren.