Een trotse Harley Davidson rijder

Een trotse Harley Davidson rijder

13 december 2021 Uit Door Ilonka

Harley Davidson is een Amerikaanse motorfabrikant. Het is opgericht in de twintigste eeuw, door Arthur Davidson, William S. Harley en Walter Davidson. In 1903 bouwden de drie hun eerste ééncilindermotor van 3 pk. Uiteindelijk werd in 1907 de Harley-Davidson Motor Company geregistreerd en geopend. In 1965 ging Harley Davidson naar de beurs. Kort na de beursgang was er een vijandelijke overname. Hierdoor afgeschrikt ging de Raad van Bestuur zelf op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. Uiteindelijk werd in 1969 Harley-Davidson verkocht aan AMF.

Harley rijder

Je bent een Harley rijder in bloed en nieren. Het is een iconisch merk en de doelgroep vergrijst. Maar niet voor lang. Een nieuwe bestuursvoorzitter zal het tij gaan keren en het merk weer goed op de markt positioneren. Je hoeft een willekeurige niet-motorrijder om de naam van een fabrikant te vragen, want de kans is groot dat hij of zij met Harley-Davidson op de proppen komt. Over de hele wereld vind je fabrieken van Harley-Davidson en dus ook in Nederland worden ze veel gereden. Je kan je Harley-Davidson goed verzekeren met een Harley Davidson verzekering. Hierbij heb je verschillende keuzes. Het is belangrijk om je motor goed te verzekeren en dat weten de Harley rijders ook. Daarom wordt er het meest gekozen voor een All risk verzekering Harley Davidson. Hierbij kies je voor 100% zekerheid. De Harley-Davidson is de eerste drie jaar na aanschaf of taxatie gegarandeerd tegen deze waarde verzekerd. Er vindt dus 3 jaar lang geen afschrijving plaats. Daarbij heb je als Harley rijder ook recht op vervangend vervoer tijdens de reparatieduur. Tevens ook gratis pechhulp in heel Europa. Dat klinkt als een goed idee wanneer je de Harley-Davidson meeneemt voor een city-trip!

Toeren door Europa

Je houdt van een sportieve uitdaging, verlaat graag de gebaande paden en houdt van het uitzicht? Dan is het een ideaal moment om op je motor te stappen en door Europa te rijden. Niet alleen voor in de buurt, maar ook voor verre locaties is een motor ideaal. Als je net een motor hebt, is het hartstikke leuk om gewoon maar wat rond te tuffen. Maar naar langere tijd zal je waarschijnlijk toch eens zin krijgen om wat langere afstanden te rijden. Dan kan je gaan ontdekken hoe mooi de natuur toch eigenlijk kan zijn. Je kan aan mooie plekken komen door bijvoorbeeld toerkalenders te bekijken in motorbladen, of op de KNMV vindt je prachtige tochten. Je kan natuurlijk ook zelf een toertocht uitstippelen. Voor beginners is het echter slim om eerst geplande toertochten van lokale motorclubs mee te rijden. Zo leer je niet alleen de mooiste routes kennen, maar ook nieuwe mensen.